Tietoja minusta

lauantai 25. tammikuuta 2014

Yeaa! Uusi ennätys maastavedossa!

Voimanosto on erittäin suosittu voimalaji, joka koostuu kolmesta eri nostomuodosta.  Nämä kolme nostomuotoa ovat:
  • Jalkakyykky (Squat)
  • Penkkipunnerrus (Bench Press)
  • Maastaveto (Deadlift)
Nämä kolme ovat maailman tunnetuimmat ja sanoisin myös, että suosituimmat kuntosaliliikkeet. Ne yhdessä treenaavat koko vartaloa aivan alhaalta ylös asti ja niissä hyvän tuloksen saaminen vaatii kovaa treeniä ja omistautumista.

Yhteenvetona: kyykky on paras liike jaloille, penkkipunnerrus rintalihaksille ja maastaveto selälle. Näissä liikkeissä kehittyy myös muita kehon lihaksia, sen takia suosittelenkin, että lisäät nämä kaikki kolme treeniohjelmaasi.

Maastaveto - Deadlift
Syy miksi aloin puhumaan voimanostosta on se, että olen saanut massakaudellani kehitettyä tuloksiani näissä mainitsemissani liikkeissä.. Penkkitulokseni oli viime vuonna 150 kg, josta lisäsinkin videon tänne blogiini. Tuo tulos oli ollut jo pidemmän aikaa tavoitteeni, joten sen saavutettuani keskityin kyykky- ja maastavetotuloksieni kehittämiseen.

Eilen oli maastavedon maksimipäivä pitkästä aikaa ja tavoite oli saada 200 kg rikki. No arvatkaa mitä? Nostin sen, mutta sekään ei riittänyt.. Laitoin lisää rautaa ja nostin puhtaat 210 kg!  En voisi olla yhtään iloisempi tulokseeni.

 En tietenkään jätä maastavedon treenaamista siihen, tollasestahan innostuu vain lisää. Toivon mukaan jalkakyykyssäkin tulee lähiaikoina sellainen tulos, josta kehtaa myös puhua ihan ääneen. Noin 170 kg on kuulemma ihan hyvä tulos alle 95 kiloiselle, joten se olisi seuraava tavoite. En ole kyykyissä treenaillut hirveesti maksimeja, joten en osaa vielä arvioida omaa tulostani, mutta vähintään tuohon pyritään!

Hymyilkää, kyllä se kesä sieltä vielä tulee :)


Hyvää viikonloppua kaikille, muistakaa treenata! Tsekatkaa mun Rantaleijona -treeniohjelma, siinä on teille hyvä ohjelma kesäkunnon saavuttamiseksi.

 Pääsette tutustumaan kyseiseen ohjelmaan TÄSTÄ.

2 kommenttia: