Tietoja minusta

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Vanha kiinalainen sananlasku

Jos et tiedä jotain, älä koskaan häpeä kysyä siitä. Tämä koskee kaikkia elämänaloja: opiskelua, työelämää, urheilua ja tässä tapauksessa erityisesti kuntosaliurheilua.

Ei ole häpeä myöntää, jos ei tiedä jotain. Jopa filosofian oppi-isänä pidetty Sokrates sanoi, että viisas on se, joka tietää, että ei tiedä.

Tämä aihe tuli mieleen siitä kun kysyin eräältä kokeneemmalta treenaajalta, että voisiko hän hieman selventää minulle suorinjaloin tehtävän maastavedon tekniikkaa. En ole koskaan tehnyt jalkojen treenaamista varten tehtävää maastavetoa suorinjaloin ja epäilinkin hieman tekniikkaani. No onneksi kysyin, sillä sain tosi hyvät neuvot ja nyt sekin tekniikka on hallussa.

Moni kopioi jonkinlaisen treeniohjelman suoraan netistä, osa jopa minun blogista, joka on erittäin hienoa! Mutta kun jokin liike on epäselvä, niin siitä ei aina oteta selvää ja sitten tulee tehtyä väärällä tekniikalla. Melkeinpä kaikki treeniliikkeet löytyvät netistä kun Googlen tai Youtuben hakukenttään laittaa treenilikkeen oikean nimen. Joten ottakaa ihmeessä liikkeistä selvää ennen kuin menette niitä kokeilemaan kuntosalille.

Jos kuitenkin haluatte nähdä liikkeet ja niiden suoritustekniikat ihan käytännössä, niin kysytte vain rohkeasti kuntosalilla vähänkin kokeneemman näköiseltä kaverilta. Uskallan väittää, että suurin osa auttaa mielellään, kunhan ette vain mene ja keskeytä tärkeää liikesarjaa. Ja jos joku katsoo kohteliasta kysymystä pahalla ja ohjaa teidät pois, niin unohtakaa se törkimys ja kysykää joltain toiselta. Parin epäselvän liikkeen takia ei välttämättä tarvitse Personal Trainerille alkaa maksamaan (vaikka itsekin teen sitä työtä niin en silti sellaisesta velottaisi ketään).

Vanha kiinalainen sanonta kuuluu näin:

''Kysyjää pidetään tyhmänä ehkä viisi minuuttia, 
mutta hän, joka ei kysy on tyhmä koko loppuikänsä.'' 

Kiitoksia lukijoille, hyvää viikonjatkoa! Muistakaa olla ahkeria niin viikonlopusta tulee ansaittu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti