Tietoja minusta

perjantai 4. lokakuuta 2013

Chéf Ansarin keittiössä tällä viikolla - Proteiinikeksit

Se on taas perjantai ja on aika aloittaa viikonlopun viettäminen. Meikäläisen viikonloputhan koostuu yleensä töistä ja treeneistä, mutta silloin pyrin jättämään koulujutut vähemmälle ja näkemään enemmän kavereita. Ystävät ovat kuitenkin kaikki kaikessa tässä maailmassa ja sosiaaliset piirit on muutenkin hyvä pitää kunnossa. Itse olen justiinsa junassa matkalla Helsinkiin ja tuli hyvä aihe mieleen blogiin..

Kokeilin tällä viikolla netistä löytämääni reseptiä proteiinikekseistä. Resepti oli esille eräässä blogissa, resepti oli ilmeisesti kopioitu Fast:in sivuilta. Tein siitä vähän omanlaisen (niin kuin teen kaikesta xD) ja ajattelin jakaa sen teidän kanssa.

Pon & Zi
Resepti on erittäin yksinkertainen ja ainesosatkin ovat sellaiset, jotka löytyvät useammilta jo valmiiksi keittiöstä. Näissä ainesosissa ei ole oikeastaan mitään epäterveellistä, mutta se voikin tehdä kekseistä hieman mauttomat kun verrataan ihan kunnon sokerilla ja voilla maustettuihin mummolan kekseihin. Mutta ei niitä kuulukaan verrata niihin, nämä ovat terveellisiä proteiinikeksejä, jotka sopivat hyvin pikkunälkään tai vaikkapa leffan kanssa naposteltaviksi. Itse syön näitä samalla kun makoilemme tyttöystäväni kanssa sohvalla lämpimän viltin alla. Ainiin, eihän mulla ole tyttöystävää.. Ihan yksin syön siis pellillisen keksejä xD

Tarvitset keksejä varten:


  • 2 dl heraproteiinia (suklaanmakuista, mansikanmakuista, vaniljanmakuista... - päätä itse!)
  • 2 dl kaurahiutaleita 
  • 2 kokonaista kananmunaa 
  • ½ - 1 normaalikokoinen banaani muussattuna
  • makeutusainetta
Sekoita kuivat aineet ensin keskenään kulhossa ja muussaa sekaan banaani. Tämän jälkeen lisäät valmiiksi vispatut kananmunat ja sekoitat jälleen. Taikinasta pitäisi tulla sellaista, että siitä saa lusikalla nokareita. Jos se on liian vetistä, niin laita sekaan hieman lisää kaurahiutaleita. Jos se taas on liian kiinteää, voit pehmentää sitä esimerkiksi tilkalla maitoa tai lisäkananmunalla. 

Ota taikinasta lusikalla nokareita ja asettele nokareet leivinpannulle leivinpaperin päälle. Paista keksit 200 asteessa noin 10-15 min ajan. Seuraa keksejä, niiden kuuluu jähmettyä ja muuttaa väriä. Vinkkinä sen verran, että mielummin otat keksit uunista muutaman minuutin liian aikasin pois kuin liian myöhään. Kekseistä tulee liian kuivia ja kovia, jos ne ovat liian pitkään uunissa. 




* Voit tosiaan päättää itse minkämakuisia keksejä haluat tehdä, heraproteiinin maku määrää tahdin. Itse olen kokeillut sekä mansikan- että suklaanmakuisia keksejä ja suklaanmakuinen heraproteiini taisi toimia hieman paremmin tämän reseptin kanssa. 

* Jos olet bulkkikaudella ja haluat hieman lisämakua kekseihin niin lisää voita taikinaan ja laita makeutusaineen tilalle 2-4 ruokalusikallista sokeria. Itse bulkkaan ja syön nykään herkkuja muutkin päivät kuin vain sunnuntaisin. 

Se resepti oli siinä, kokeilkaa ihmeessä. Herättäkää sisäinen kokkinne ja kertokaa, jos maistui! Saa myös antaa vinkkiä, jos olette kokeilleet jotain, joka toimisi paremmin tämän reseptin kanssa.

Toivotan hyvää viikonloppua kaikille, pitäkää hauskaa ja muistakaa myös treenata! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti