Tietoja minusta

tiistai 24. syyskuuta 2013

Miksi hyväkroppaiset ihmiset vetävät meitä puoleensa?

Koska hyvällä fysiikalla varustettu mies tai nainen on paljon muutakin kuin pelkästään hyvä ulkonäkö.

 Hyvin rakennettu fysiikka on kuin symboli tietynlaisesta menestyksestä ja arvomaailmasta.

  • Sitä ei saa rahalla. Rahalla saat ostettua itsellesi kalliit treenikamat ja salikortin kaupungin hienostuneimmalle salille. Rahalla et kuitenkaan rakenna kroppaasi, vaan sen eteen joudut tekemään töitä. Treenattu vartalo todistaa, että olet ahkera. Olet tehnyt paljon töitä sen eteen. 
  • Sitä ei voi periä. Voit periä vanhemmiltasi hyvät geenit, mutta hyvät geenit ovat kuitenkin vain pieni etulyöntiasema. Joudut silti rakentamaan itse kroppasi, ja vaikka omaisit mielestäsi surkeat geenit niin kovalla työllä ohitat tuonkin esteen. Usein kuulee, että tummemmilla ihmisillä on paremmat geenit ja täten aina parempi kroppa. Unohda tuollaiset puheet, keskity vain omaan treeniisi ja omien vaikeuksiesi ylittämiseen. 
  • Sitä ei voi varastaa, huijata tai lainata. Voit ihailla esimerkiksi salikaverisi huippuun asti hiottua vartaloa, mutta et voi varastaa sitä häneltä etkä myöskään lainata sitä (vaikka se olisikin melko kätevää). Joudut itse ansaitsemaan oman vartalosi.  Tuosta huijaamisesta taas voi keskustella hieman enemmänkin. Onhan olemassa vaikka minkälaisia aineita ja hormoneja, joilla oikaistaan kroppa järjettömiin tuloksiin. Itse en näitä käytä, mutta sen verran tiedän ihmiskehon toiminnasta, että osa käyttäjistä joutuu tekemään meitä jopa moninkertaisemman työmäärän salilla ja sen ulkopuolellakin saavuttaakseen jättimäiset tuloksensa. En siis vähättele kenenkään työntekoa, tarkoitan huijaamisella ennemminkin noiden ''aineiden'' väärinkäyttäjiä, joiden määrä nykynuorisossa sen kuin kasvaa vain. Sitä kuulee pillereistä ja piikeistä, joilla luvataan 2 kuukauden sisällä 10 kilon lihaskasvua. Miettikääpäs, että mitä tapahtuu sen 2 kuukauden kuurin jälkeen, ei varmana pysy sellainen lihasmassa kropassa noin vain.
  • Et voi pidättäytyä siinä ilman jatkuvaa työntekoa. Hyvä fyysinen kunto tarvitsee jatkuvaa huolenpitoa. Sitä pitää työstää, kehittää ja haastaa. Se kertoo ihmisen omistautuneisuudesta ja päättäväisyydestä. Se kertoo uskollisuudesta ja työmoraalista. Se kertoo inhohimosta ja kärsivällisyydestä. 








 Itse arvostan ja kunnioitan kaikkia urheilijoita, sillä heillä on yleensä hyvät arvot ja moraalit.  On kuitenkin olemassa poikkeustapauksia, mutta en kuitenkaan halua mennä negatiivisen puolelle (vaikka sekin puoli maailmasta on aina hyvä pitää mielessä).

Olen ihaillut urheilijoita aina pikkupojasta asti. Tiesin aina, että urheilu tulee olemaan suuri osa elämääni. Minulla kuitenkin meni koko lapsuus siihen, että kokeilin eri lajeja. On tullut pelattua jalkapalloa, on tullut harrastettua kamppailulajeja, mutta vasta sitten kun sain ensimmäisen kerran kuntosalilla käsipainon käteeni ja tunsin hauiskäännön aikana sen kivun ja poltteen sekoituksen kädessäni, silloin tajusin, että olin löytänyt oman lajini. Olin rakastunut.


Kiitän teitä siitä, että jaksoitte lukea. Lähden tästä yliopiston kirjastolta pian salille. Piti tulla lukemaan rahoituksen tenttiin, mutta en tiedä miten sen sijaan päädyin taas kirjoittamaan tälläisen tekstinpätkän tänne.. Hyvää viikonjatkoa!

Pidä hyvää huolta vartalostasi. Se on ainoa paikka, jossa joudut asumaan.







4 kommenttia:

  1. Toi on kyllä totta mitä kirjotit, mutta kuinka moni sitten oikeesti miettii asiat noin ? Ei mulle ainakaan tuu ehkä ihan heti ekana mieleen, joten oli kyllä kiva valaistua ja miettiä noita ja että pitää kyllä paikkaansa :). Mutta niin.. yleensä ihmiset, jolla on hyvä kroppa, olkoon nainen tai mies tietävät sen myös, että heillä on hyvä kroppa ja sitten siinä käykin helposti niin, että sen myötä kusi nousee helpommin päähän.. Ja kaikkihan on tietynlailla pinnallisia, ensimmäisenähän sitä kiinnittää ulkonäköön huomiota, mutta jotkut sitten ovat vähän liikaakin

    VastaaPoista
  2. Olet Reetta oikeassa siinä, että ''kusi'' voi nousta helpommin päähän.. Nämä henkilöt kuuluvatkin niihin poikkeustapauksiin, joista mainitsin. Jos kuitenkin näin on, että joku ihminen muuttuu ylimieliseksi saatuaan hyvän kropan, niin se kertoo mun mielestä, että ei se ihminen kovin hyväsydäminen alunperinkään ole ollut.

    No, tuosta aiheestahan saisi vaikka millaisen kirjoituksen tehtyä, keskusteluun voisi liittää mukaan sen, että miten ihmiset muuttuu esimerkiksi saatuaan kasan rahaa.

    Kiitos kommentistasi, kiva kuulla, että sain sut miettimään tätä asiaa uudelta kannalta :) Ei kuitenkaan pidä keskittyä liikaa pintanäkymään niin kuin sanoit, sehän on vasta jäävuoren huippu, huipun alta voi löytyä vielä vaikka mitä yllätyksä, positiivisia sekä negatiivisia!

    VastaaPoista
  3. Terveys ja elintavat näkyvät päälle

    VastaaPoista