Tietoja minusta

perjantai 6. toukokuuta 2016

Terveisiä Milanosta!

Tervehdys!

He, jotka ovat joskus lukeneet blogiani niin ovat varmasti huomanneet, että se on ollut erittäin urheilupainotteinen. Etenkin kuntosaliurheilu on ollut sellainen aihe, josta olen kirjoittanut useasti. Nyt ajattelin kuitenkin laajentaa blogini sisältöä sen verran, että kirjoitan urheiluvinkkien lisäksi myös muista elämän osa-alueista. Rakastan matkustelua ja pyrin reissaamaan joka vuosi vähintään yhteen uuteen maahan tai uuteen kaupunkiin. Voitte siis arvata, että kirjoitukseni tulevat sisältämään todella paljon tarinoita ja kokemuksia matkusteluistani. Lisäilen mahdollisimman paljon erilaisia matkakuvia, jotta kirjoitukseni saisivat hieman lisää piristystä ja värikkyyttä.

Tässä ensimmäinen postaukseni uudistuneessa blogissani, Milanon terveiset! :)



Piazza Del Duomo - Milano, Italy
Tämä ei ollut ensimmäinen kertani Italiassa, mutta ensimmäinen kertani Milanossa ja kyllä voin sanoa, että rakastuin. Kaikki mitä olette kuulleet Milanosta on totta! Se on kaunis, siisti, muodikas ja lisäksi erittäin kallis. Juttelimme muutamien paikallisten kanssa ja eräs Milanossa kasvanut ja koko ikänsä siellä asunut kaveri piti milanolaisia hieman ylimielisinä ja epäystävällisinä verrattuna esimerkiksi pääkaupunkiin Roomaan, jonka asukkaita hän kehui erittäin sydämellisiksi. Mietimme, että se voisi kenties johtua siitä, että Milano kuuluu Pohjois-Italiaan ja se on tunnetusti paljon rikkaampaa aluetta. Tämä voi aiheuttaa ihmisissä melko paljon kilpailuhenkisyyttä kun koko aika pitää näyttää hienoilla autoilla ja vaatteilla, että kuuluu siihen niin sanottuun ''parempaan luokkaan.''


Olen aina halunnut käydä Roomassa, mutta nyt kun suunnittelimme matkaa ystäväni Umarin kanssa niin Rooma tippui ehkä hieman siihen ''romanttisten kaupunkien'' listaan, joka pitää ehkä säästää tulevaisuuteen esimerkiksi tyttöystävän kanssa vierailtavaksi. Milano oli nyt oikein hyvä vaihtoehto.
Rooma onkin seuraava kohteeni kun puhutaan Italiasta ja silloin sitten selviääkin millaisia ihmisiäsiellä on. Ehkä jonkin verran voin samaistua tuon paikallisen kaverin mielipiteeseen, mutta olimme Milanossa vain viisi päivää eikä sinä aikana voi paikallisia niin hyvin tuntea, että olisi varaa ketään arvostella. Ei kuitenkaan menty Milanoon ystävällisten ihmisten takia vaan Milanon hienon maineen takia ja niin kuin aikaisemmin sanoin, kyllä täytti odotukset. Suosittelen ehdottomasti!


Galleria Vittorio Emanuele II

Milanon varmasti hienoin ostoskeskus on avain ydinkeskustassa sijaitseva Galleria Vittorio Emanuele II, jossa ylempi kuva on otettu. Gallerian sisältä löytyy kuuluisimmat luksusmerkit, kuten Gucci, Prada, Louis Vuitton, Armani, Hugo Boss ja moni muu samantyylinen. Se on rakennettu hienojen pylväiden ja pilareiden kannattelemaksi, Arkadi -tyyliseksi rakennelmaksi. Pelkästään jo kävely gallerian läpi tuo tuulahduksen luksusta ja hienoutta elämään. Galleriassa oli myös Guccin liikkeen vieressä Guccin oma kahvila. Istuskeltiin siinä sitten iltapäivä ja kateltiin kun rikkaat perheet käveli ohitse ilman huolia ja murheita. Tarjoilija taisi luulla, että ollaan jotain arabisheikkejä eikä meillä tietysti ollut mitään tarvetta korjata hänen luuloaan.

Gucci Cafe - Milano


Oli muuten elämäni parasta cappucinoa. Me suomalaiset, jotka rakastamme suomalaista kahvia niin ulkomailla juotu kahvi maistuu yleensä ihan myrkyltä. Jostain syystä sitä ei vaan osata tehdä yhtä hyvin kuin me. Sen takia kun matkustelen niin minulla on tapana juoda cappucinoa. Se kuuluu nimittäin tehdä kansainvälisesti yleensä aika samalla tavalla ja yleensä otan sen tuplaespressolla niin se sitten maistuukin joltain. Tuolla se osattiin tehdä tosi hyvin! Tiedättekö mistä se varmaankin johtuu? Cappucino on lähtöisin Italiasta :)

Bro picnic in Duomo




Vinkit Milanoon:

  • Opettele Italian alkeet: Ciao!, Come stai?, Grazie!, etc. He tykkäävät kun yrität puhua italiaa, se osoittaa arvostusta heidän kulttuuria kohtaan ja saat heti parempaa kohtelua.
  • Italiassa puhutaan tosi hyvin englantia, toisin kuin esimerkiksi Espanjassa tai Ranskassa. Joten voit rohkeasti kysyä tietä, osoitetta tai apua keneltä tahansa. 
  • Milanossa kaikki pukeutuvat tosi tyylikkäästi, joten et voi vahingossa ylipukeutua minnekään, vaan päinvastoin. Pitkät kahvituokiot ja rauhalliset kävelyt ovat yleistä, joten älä kiirehdi vaan nauti tästä rauhallisesta rytmistä. 
  • Kaupoissa ja pienissä putiikeissa käy maksuvälineinä hyvin kortit ja käteinen. Käteistä kannattaa kuitenkin varata julkiseen liikenteeseen, takseihin sekä yökerhoihin. 
  • Makuelämyksinä suosittelen kokeilemaan erilaisia italialaisia jäätelöitä ja leivonnaisia. Niitä löytyy joka kadun kulmasta erittäin edulliseen hintaan. 


Tässäpä tämä Milano -tervehdys nyt lyhykäisyydessään oli. Kiva oli kirjoittaa matkakokemuksesta vaihteeksi kun yleensä postaukset olleet kuntosalipainotteisia. Toivottavasti piditte kirjoituksesta. Otan mielelläni vinkkejä ja ehdotuksia vastaan. Palataan pian taas asiaan, aion kertoa teille vielä ainakin Thaimaan, Madridin ja Turkin reissuista. Kuulemiin!



1 kommentti:

  1. Näyttääpä hyvältä. Puhutko Arabiaa kun teidät luultiin arabiseikeiksi?

    VastaaPoista