Tietoja minusta

lauantai 6. syyskuuta 2014

Miten maasta nostetaan 180 kiloa? Video näyttää miten

Alla on ensimmäinen video minusta, jossa teen maastavetoa. Harmittaa, etten ole aikaisemmin tajunnut kuvata omaa suoritustani, sillä huomasin sen olevan erittäin hyvä tapa hiota tekniikkaa.

Videosta näen muutamat selvät virheet, jotka tuossa nostossa teen. Näkyvin ja oleellisin on varmasti takamukseni sijainti. Sen pitäisi olla alempana lähtövaiheessa, jotta suoritukseen saa enemmän tehoa jaloista. Selkäkin voisi olla ihan hitusen suorempi alkuvaiheessa. Mutta nyt seuraavana päivänä on hyvä fiilis ja selkä on terveellisellä tavalla hellä eilisen treenin jäljiltä.


Kyseessä on 180 kiloa, jonka olen siis nostanut aikaisemminkin. Ennätykseni on 210 kiloa, josta kirjoitinkin viime keväällä. Sen jälkeen en olekaan uutta ennätystä kokeillut vaan ainoastaan pyrkinyt kehittämään mavevoimiani pikkuhiljaa. Kesällä en tehnyt kertaakaan maastavetoa ja tämä olikin nyt ensimmäinen mave -treeni kolmeen kuukauteen. Piti aloittaa rauhallisesti, jottei vaan mikään paikka mene rikki. Vieläkin rauhallisemmin olisi toki voinut lähteä.



Uudet ennätykset pyörii kuitenkin jo mielessä. 250 kiloa olisi aivan mahtava tulos. Se olisi hieman yli 3-kertainen omaa painoani nähden. Siihen voisi jo oikeastaan rauhoittua. Se on ihan realistinen tulos vielä minun painoiselleni ja vielä luonnollisena. Mutta siihen voi tottakai mennä vielä tosi pitkä aika. Tarkoitus onkin kehittyä hitaasti, mutta varmasti. Ilman loukkaantumisia.

Syksy alkoi ja se tarkoittaa minulle ahkeraa opiskelua ja työskentelyä sekä aivan älyttömän motivoitunutta treeniä. Näitä päivityksiä alkaa tulla nyt useammin, toivottavasti saan siinä samalla jaettua edes hieman tätä omaa motivaatiotani myös teillekin.

Ja hei ammattilaiset. Jos teillä on vinkkejä tai ehdotuksia tuohon maastavetotekniikkaan niin olkaa hyvä ja kirjoittakaa alle. Arvostaisin todella paljon. 


4 kommenttia:

  1. Nousi juuri 200 kg.. Uusi ennätys häämöttää jo!

    VastaaPoista
  2. Suositteletko(naiselle) 3-6 liikkeen raskaampaa treeniä vai useamman liikkeen ohjelmaa pitkillä toistoilla/lyhyillä palautuksilla? tavoite on saada muotoa lähinnä ylävartaloon, joka tuntuu laahaavan pahasti jäljessä. Varsinkin selkä-hartia linja on itselläni olematon jalkoihin verrattuna, vaikka treenaan mielestäni "kovaa" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Anteeksi, että kesti vastata.. Huomasin kommentin hieman myöhässä :D Naisille nuo sarjojen ja toistojen määrät ovat melko samanlaisia kuin miehillekin, jos tavoite on sama. Eli, jos tarkoituksesi on saada selkä-/hartiaseutuun lisää kokoa, jotta ei jää jälkeen jaloista niin suosittelen sinulle noin 4-5 eri liikettä 10-12 toistoilla. Tuo toisto määrä on vielä kuitenkin sen verran suuri, että siinä tulee myös tuota tavoitteenasi olevaa muotoakin lihaksiin.Pidä palautukset noin 1,5 minuutin mittaisina.

      Jos taas alat tekemään yli viisi eri liikettä per lihas ja toistotkin pyörii 20 paikkeilla niin se alkaa olla enemmän kestävyystreeniä ja siinä poltetaan sitten enemmän rasvaa ja koko ei siinä kyllä kasva.

      Tässä tälläinen pikainen vastaus. Jos tulee lisää kysyttävää niin anna tulla vain! :)

      Poista
  3. Voisinko alkaa kutsua sua nimellä Adonis? Sopii paremmin kuin ''Suomen Zyzz''

    VastaaPoista